W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Szczegóły w naszej polityce prywatności.
Rocznik 2024 był dla sporej większości winiarzy bardzo dużym wyzwaniem. Wiosenne przymrozki nawiedziły niejedną polską winnicę. W Charbielinie, dzięki systemowi ochrony przed mrozem, obroniliśmy zdecydowaną większość zbiorów. Dzięki długiej suchej i słonecznej jesieni zbiory możemy uznać za udane.
Wino fermentowało w kontrolowanej temperaturze, w stali nierdzewnej przez 21 dni, po czym dojrzewało dodatkowe 3 miesiące w stalowym tanku
Intensywnie aromatyczne, pachnące brzoskwiniami, morelami skórką z limonki i kwiatami. W ustach sprężyste, chrupkie, charakterne, przez co zaskakujące. Nieoczywiste w swoim stylu. Serwować schłodzone. Sprawdzi się świetnie jako klasyczne połączenie z owocami morza jak również z wyraźnie tłustymi daniami.
Mateusz Grocholski